Kan Taoisme eller Daoisme forenes med Jesus Kristus?

Taoisme eller også kaldet daoisme er en kinesisk spirituel filosofi, der opstod efter Handynastiet på grundlag af tekster skrevet helt tilbage i det 4. århundrede f.Kr.

Daoismen er den eneste oprindelige folkereligion i Kina.

Som centrum i taoismen er “tao” eller “dao” (transskription af det kinesiske tegn , der kan oversættes med “vejen”). Tao er en betegnelse for den evige universelle kraft, der løber gennem alt i universet og i en kosmiske orden. Tao/Dao er den tilstand, hvor de to dualistiske kvaliteter yin og yang er i harmonisk bevægelse og i balance.

Taoismen lærer, at man bør leve et liv i harmoni (balance mellem yin og yang) i stedet for at stille sig i vejen for den. Man mener at universet udfolder sig harmonisk ifølge sine egne kosmiske love og udøvelsen af den menneskelige vilje er direkte i mod denne udfoldelse, hvilket forstyrrer denne naturlige harmoni. I stedet bør man lære at fornemme den tao, der flyder gennem alle ting, og handle i overensstemmelse med den.

Tao / Dao, som er altså er den “evige universelle kraft“, er den energi man også bruger i forbindelse med åbning af chakra punkter i forbindelse med Yoga (også kaldet tao yoga) – eller den kraft, men henter ned via Tai Chi – også kaldet Taoistisk Tai Chi (altså energien Qi) – eller energien fra meridianer, der bruges med akupunktur, zoneterapi eller akupressur mv.

Udover de mere filosofiske og åndelige aspekter, har daoismen også i høj grad en praktisk side som kinesisk folkereligion, hvor den indeholder elementer af taoistisk alkymi, forfædrekult, magi, forbandelser, ritualer, meditation og lignende. En stor del går ud på at tilbede Lao Zi, som er den legendariske forfatter af Dao De Jing – Bogen om Vejen og Dyden) og de såkaldte “Otte Udødelige”, samt forsøget på selv gennem Daoistisk praksis at opnå spirituel og fysisk sundhed samt at opnå udødelighed.

Læs mere om Chakra og energier her.

Svaret til det enkelte spørgsmål “Kan Taoisme eller Daoisme forenes med Jesus Kristus?” er NEJ…! Der er kun én Gud og én formidler til Gud…

Filipperne 2:9-11
Derfor har Gud ophøjet ham (Jesus) og givet ham et navn og en position højt over alle andre. Alle kommer til at bøje knæ for ham i himlen og på jorden og under jorden. Og alle skal erklære til Gud Faders ære: Jesus Kristus er Herre!

Timotheusbrev 2:4-6
Gud ønsker jo, at alle må komme til erkendelse af sandheden og få det evige liv. Der er nemlig kun én Gud og én formidler mellem Gud og mennesker, mennesket Jesus Kristus. Da tiden var inde til det, gav Jesus sit liv som løsesum for at kunne sætte alle mennesker i frihed, og det er kernen i budskabet.

Johannesevangeliet 14:6
Jesus svarede: „Jeg er Vejen og Sandheden og Livet. Ingen kan komme til Faderen uden gennem mig.”

13. Juli 2018
Andreas Slot-Henriksen

Mangler du information om et bestemt emne, så skriv et søgeord herunder… Måske kan du være heldig og finde noget relevant…

Categories

Vil du vide mere om Jesus..?

Se serien “Hvordan bliver jeg Kristen”, som tager dig igennem de mest fundamentale ting om, hvad det vil sige at være en Kristen – altså at være “efterfølger af Jesus Kristus”.

Birte og Andreas Slot-Henriksen underviser her om den okkulte “New Age verden” og beskriver endvidere, hvordan Yoga hænger uløseligt sammen med det okkulte.