Bibelen

Hvor finder jeg den? Og hvordan skal jeg læse i den?

Hvordan læser man i Bibelen..?

Det er ret enkelt at læse i Bibelen… men for at gøre det lidt mere fordøjeligt, er her et par gode punkter at holde sig til.

Foto: SauersFoto.dk
 • Start i Det nye Testamente

  Bibelen er bygget op i to dele. Den første del (det Gamle Testamente) er skrevet fra Jordens skabelse og slutter før Jesus blev født. Den anden del (det Nye Testamente) er skrevet fra da Jesus bliver født og slutter efter de første apostle.

  Når du læser i Bibelen så start med det Nye Testamente (NT). Læs evt. ét af evangelierne (de fire første bøger i NT) for at få styr på, hvem Ham Jesus egentlig er, og hvad han sagde. Læs så evt. bog nr. 5 (Apostlenes gerninger) og/eller en af de andre bøger som fx. Jakobs brev, 1. og 2. Peters brev eller Paulus brev til Efeserne (ikke Johannes Åbenbaringen i første omgang, da det er et syn, som er ret svært at forstå).

 • Læs nutidigt

  Læs i Det Nye Testamente som om tingene skete i går i dit nærområde…. for stort set alt det der står deri, sker jo også i dag.

 • Bliv og gør ordet

  Det der står i Bibelen, er 100% sandhed. Derfor er det ikke nok at læse Bibelen og tænke “fint nok – det er til alle de andre”… Det er faktisk til dig! Tror du på Jesus – på ordet..? I så fald, så GØR det, der står… og BLIV det der står – HVIL i, at det gælder for DIG, som tror på Jesus.

  Når der står, at….
  …du er Guds barn – så BLIV Guds barn.
  …du er i lyset – så BLIV i lyset og vend ryggen til mørket.
  …du er frikøbt fra synd, død, skyld og skam – så LEV i frihed fra det.
  …du er ambassadør for Kristus – så VÆR stedfortræder og talerør for Jesus.
  …Gud er for dig, så intet ondt kan besejre dig – så lad vær at lev i frygt.
  …Kærligheden er vigtigst – så dræb din stolthed, dit ego og dit mindreværd – LEV i kærlighed og omsorg.
  …du skal begrave dit gamle liv i synd og omvende dig – så lad dig døbe (fuld neddykkelse) og omvend dig.
  …du skal helbrede de syge – så læg hænderne på de syge og helbred dem.
  …du skal drive dæmoner ud – så spark dem ud.
  ….osv. osv.

  Klik her og download, udskriv og læs, et udpluk af, hvem Bibelen siger, du er

  BLIV og GØR det du læser…. for SANDHEDEN (Ordet) skal sætte dig fri.

  Jakob 1,18-27

  Han besluttede at give os nyt liv gennem sandhedens ord, så vi blev hans særlige ejendom blandt al skabningen.
  Lyt, tag imod Guds ord og lev det ud i hverdagen
  Kære venner, husk, at det er godt at lytte, at tænke sig om, før man taler, og ikke være for hurtig til at blive vred, for et menneskes vrede kommer i vejen for Guds vilje.
  Derfor skal I lægge alle urene tanker og onde handlinger bag jer, og koncentrere jer om at give vækstbetingelser til det ord, som er plantet i jer, og som er i stand til at føre jer frem til det evige liv.
  I bedrager jer selv, hvis I kun hører ordet uden at handle på det.
  Hvis I kun lytter til undervisningen, men ikke handler på det, I hører, er det, som når I betragter jeres ansigt i et spejl. Lige så snart I vender ryggen til spejlet, har I glemt, hvordan I så ud.
  Men hvis I fordyber jer i frihedens fuldkomne lov, og bliver ved med at holde den for øje, bliver I ikke som dem, der hører og glemmer, men som dem, der hører og handler. Det er jo dem, der handler på Guds ord, der oplever Guds velsignelse.
  De, der mener, at de tjener Gud, men ikke tøjler deres tunge, bedrager sig selv. Den måde at tjene Gud på er intet værd.
  Nej, en god og ægte måde at tjene Gud, vores Far, på er, at tage sig af forældreløse børn og fattige enker og undgå at blive forurenet af verdslighed.

 • Læs uanset hvor du er

  A casual young woman sitting on a bench in a park and reading her Bible.

  Uanset hvor du er, kan du læse i Bibelen…. og det er uanset om du er på værelset, i naturen, på toilettet eller i sengen. Guds ord kan læses uanset hvor du er, og hvad du laver…!

 • Spis godt og bevæg dig meget...

  Jesus er det levende brød (Joh. 6,36 og Joh. 6,51) og det levende vand (Joh. 4,10) – så fyld dig op med ordet og med fællesskab og venskab til Jesus Kristus. “Spis” og “drik” og lad Helligånden gøre teksten og din relation til Ham levende for dig… men husk at når man har spist og drukket, skal man også have motion…. det får du ved at handle på det du læser.

  Hvis du KUN læser og aldrig handler på det du har læst, kan du ligeså godt lade være!

  Provokerende..! Satan kender også hele Bibelen… for han var der, da den blev skrevet – og Satan ikke bare tror på Gud, men han VED, at Gud er der! Satan har bare valgt at IKKE at adlyde Gud.

  Matthæus 7, 24-27
  Enhver, som lytter til mine ord og handler på dem, ligner en, der var så fornuftig at bygge sit hus på klippegrund. Selv da regnen styrtede ned, floden gik over sine bredder, og stormvindene slog imod huset, styrtede det ikke sammen, for det stod på klippegrund.
  Enhver, som lytter til mine ord, men ikke handler på dem, ligner en, der var så tåbelig at bygge sit hus på sandgrund.
  Da regnen styrtede ned, floden gik over sine bredder, og stormvindene slog imod huset, faldt det sammen med et brag, og alt blev ødelagt.«
  Johannes 15, 7-11
  Men hvis I bliver i mig, og handler på mine befalinger, så bed om, hvad I vil, og det vil ske. I ærer min Far ved at bære megen frugt og viser derved, at I er mine disciple.
  Som Faderen har elsket mig, har jeg elsket jer. Bliv i min kærlighed. I bliver i min kærlighed ved at adlyde mig, ligesom jeg bliver i min Fars kærlighed ved at adlyde ham.
  Jeg siger det her til jer, for at min glæde kan være i jer og fylde jeres hjerter.
 • Lad vær at jappe...!

  Når man læser i Bibelen, skal den IKKE “jappes” igennem. Det handler ikke om at få læst meget og hurtigt, men om at lade Helligånden åbenbare teksten for sig.

  Hvordan skal du så læse i den? Her er et eksempel på et vers, som mange kristne nok har læst igen og igen. Når man kender det, bliver det bare floskler, men går ikke ind…

  Mattæus 6,33-34a

  Søg først Guds rige og gør hans vilje, så får I alt det andet i tilgift.
  Lad altså være med at bekymre jer for, hvad der vil ske i morgen, for morgendagen skal nok komme med sine problemer helt uden hjælp….

  Stop lige her! Hvad betyder det…??? Hvad er Guds rige…?? Og hvad betyder at at vi FØRST skal søge Guds rige og gøre Hans vilje? Hvad med tilgiften..? Søger jeg egentlig Gud for at få tilgiften? – eller er det for at søge Ham helhjertet og gøre Hans vilje?? Og søger jeg så Guds rige og hans vilje først, hvilke konsekvenser har det så for mig? Og hvilke konsekvenser får det at følge Ham..???

  Så lad vær at jappe det igennem, men stop op og tænk over, hvad det egentlig er, du læser og, hvad det betyder…. Det vil give dig en helt ny forståelse af Guds ord.

Du kan læse Biblen på
hverdagsdansk online her:

www.bibleserver.com

Android (Play Market)

iOS (App Store)


Læs den autoriserede Bibel
fra 1992 her:

www.Bibelen.dk

Biblen på hverdagsdansk fra 2015 kan købes her:
www.scandinavia.as

Den autoriserede Bibel fra 1992 kan købes her:
www.bibelselskabet.dk