Ser du dig selv som kristen?

Ser du dig selv som kristen? I så fald….Hvem er så herre i dit liv? Hvem vil du ubetinget sætte på førstepladsen?
…hvem skal styre dine valg i dagligdagen? …dig selv? Eller Jesus?

Ved du godt, at alt for mange bevidst eller ubevidst sætter sig selv i centrum og faktisk aktivt fravælger Jesus, selvom de virkelig af hjertet tror på ham…?

Vi er mennesker, og vi har masse af følelser og tanker. Problemet er bare at vores følelser og tanker ofte bliver styret udfra ‘verdens tankegang’ – fx. “Nu er jeg fornærmet, fordi vedkommende sagde sådan til mig” eller “Nu gør jeg sådan, fordi det gør de andre også” eller “Nu føler jeg mig jaloux på naboen fordi…”. Det kan også være selvhad som fx “Jeg er godt nok en stor spade – og jeg fortjener kun det værste” – eller “Jeg er ikke god nok og kan ikke finde ud af noget, for alle de andre er bedre end mig”.

At sætte Jesus FØRST i sit liv, betyder faktisk også at give afkald på, hvad DU synes om dig selv….og at give afkald på, hvad verden synes om dig… at gøre op med og at give afkald på synd, på skyld og på skam…. At sætte Jesus først betyder, at du tager imod den frihed, han har købt til dig på korset og ikke forkaster den. At sætte Jesus først betyder også at give lov til at se på sig selv med det blik, Jesus ser på dig med – altså at se dig selv, som Jesus ser dig.

Når du aktivt vælger at leve med Jesus på førstepladsen, går du fra at leve i synd og i mørke til at blive hellig, ren, elsket og fri – til at leve i lyset. Men ofte er vores egne (og dem, Satan planter i os) tanker/følelser, det, der adskiller os fra den frihed, Jesus gav os ved at gå korsets vej.

Jalousi over at naboen at fået en ny fryser – selvhad fordi du ikke har været vant til at blive elsket af andre – selvfordømmelse fordi folk aldrig har anerkendt, hvad du kunne – synd, fordi du tror man kan plukke i Bibelen, som du har lyst til ….det er alt sammen noget Djævel glæder sig over. Det giver nemlig grobund for splittelse, ødelæggelse og ‘fangeskab’.

Det er ikke en skam at være stolt over dig selv (i ydmyghed) – for du må gerne være stolt over at være Guds skabning. Faktisk er det imod Guds vilje, hvis du ikke elsker dig selv…. Det er imod Guds vilje, ikke at velsigne naboen og deres nye fryser…. Det er imod Guds vilje ikke at tage imod den frihed, Han har købt til dig… Det er imod Guds vilje at banke dig selv i hovedet med fordømmelse, mindreværd og selvbebrejdelser, når du lever rent for Gud.

Så jeg spørger lige igen…. Hvem har du sat på førstepladsen i dit liv? Jesus Kristus… Eller dig selv med tanker, følelser og lyster, der styrer? Hvis det er dig selv, vil du så ændre det? Og i så fald… Hvornår og hvordan?

2. april 2018
Andreas Slot-Henriksen