Valget i livet er dit – og kun dit…!

Valget er dit..!!!

Sorry! Jeg ved godt, at nogle bliver provokeret af det her… Jeg er åbenbart vist generelt god til at provokere. Jeg ved godt, at mange nok føler sig ramt af det her… og det er ikke for at gå personligt imod nogle, men fordi det er desværre ofte er misforstået blandt kristne.

 • At tro på Jesus Kristus er et valg!

  – Du kan helt selv vælge til eller fra. Tro ER et valg… DIT valg!!

 • At bede for en syg, at et valg! …tør du?

  – Eller taler tvivlen og mindreværdet for højt? Du vælger selv!

 • At få del i alle Helligåndens nådegaver er et valg!

  – Der står i Bibelen, at vi skal stræbe efter dem alle. Stræber du efter dem? Eller ønsker du kun, du har dem? Eller er du helt ligeglad?

 • At bruge tid på Jesus og at læse i Guds ord HVER dag, er et valg!

  – Enten gør du det, eller også gør du det ikke. Det ER et valg og en prioritet…!

 • At synde (lyve, stjæle, ødelægge, jalousi, vrede, hor, porno osv) er et valg!

  – Vil du leve tæt på Jesus – eller vil du leve i synd? Valget er dit!

 • At tilgive, er at valg!

  – Vil du bære nag og gå i bitterhed hele livet? Eller vil du sætte den anden og dig selv i frihed? Du vælger selv..!

 • At være glad, er et valg!

  – Vælger du at fokusere på alt det trælse? Eller på alt det positive?

 • At have overbærenhed er et valg!

  – Vælger du at sige ”pyt”? Eller vælger du at lade dig tynge ned?

 • Er du dårlig...?

  – så er det et valg, om du vil trækkes ned af det, eller om du vil bruge det til at kæmpe dig frem.

 • At sætte sine egne behov først, er et valg!

  – Vælger du at se andres behov før dine egne eller vælger du fokusere på din egen elendighed først?

 • En god dag..?

  – at tænke ”det bliver en god dag i dag” – eller ”det bliver en tung dag i dag”, når du står op, er DIT valg! Ikke dine omgivelsers valg!

Et godt råd: Start med at bruge TID med Jesus – og så elsk andre. Sæt dine egne behov til siden og ”vend den anden kind til”. Matthæusevangeliet 5 v44-48 siger: ”Men jeg (Jesus) siger jer: Elsk jeres fjender og bed for dem, der forfølger jer. Derved handler I som jeres himmelske Fars sande børn, for han lader sin sol skinne til gavn både for de onde og de gode, og han lader det regne både på dem, der gør hans vilje, og dem, der ikke gør. Hvis I kun elsker dem, der elsker jer, hvad særligt godt skulle der være ved det? Det kan enhver synder jo gøre. Hvis I kun hilser på dem, der hilser på jer, hvad særligt gør I så? Gør alle ikke det? Nej, I bør have samme kærlighed, som jeres Far i Himlen har.”

Husk at i dåben (hvis du er Bibelsk døbt – og ikke Luthersk døbt) blev det GAMLE liv begravet…! Men vælger du at tage imod det nye liv? Eller lever du stadig i det gamle liv, som burde være væk..?
I Efeserne 4 v23-25 står der: ”I stedet skal I fornyes i tanker og sind. I skal iklæde jer det nye liv, som Gud har givet jer, så I kan ligne ham og leve med en ren samvittighed i lydighed mod sandheden. Læg al løgn til side og tal sandhed til hinanden. Vi er jo lemmer på det samme legeme.”

Det er altså en aktiv handling, VI skal gøre. Det er ikke noget Gud gør for os. Der står, at vi skal forny vores tanker og sind samt iklæde os (aktiv handling igen) det nye liv. Det kommer altså ikke af sig selv. Vi vælger selv, om vi vil gøre det, eller ej…!

Hvis du vælger det nye liv og tager imod Helligånden, sker der en forvandling i din ånd!!

Galaterne 5:22-23 ”Men det, Helligånden frembringer i os, er: Kærlighed, glæde og fred; tålmodighed og hjælpsomhed; godhed og troskab; nænsomhed og selvbeherskelse. Ingen lov forbyder den slags ting.”

….men du vælger selv, om tingene skal bryde igennem til dit sind eller ej. Du vælger SELV, hvad du vil fokusere på i dit liv…! Du vælger selv, om dåben bare skal være under vand, eller om den skal forny dig i ånd, sjæl og krop!

Alt for mange kristne er deprimerede og modløse… Jeg er ked af at sige det; men hvis du seriøst er deprimeret og modløs, er det fordi du ikke bruger nok tid på Jesus i bøn og med Bibellæsning! Eller også er det fordi, du vælger at dyrke din egen elendighed (eller sygdom) i stedet for at kigge på på Jesus og videre ud på andre!

Nu er jeg godt nok hård ved dig, var…? Men vælger du så at se det her opråb som et angreb imod dig og som ”du er ikke god nok”? Eller vælger du at se det som retledning: ”Ja, måske jeg skulle arbejde lidt på det her, selvom det gør ondt at høre sandheden….”? Valget er DIT..!

Vælger du Jesus til i dagligdagen med TID, intimitet med Ham og med daglig bibellæsning samtidig med at du vælger at IKLÆDE dig det nye liv med Jesus, så vil dit overskud begynde at boble frem!!! Men ja… det kræver intimitet med Jesus…! Og det er et VALG!!! Alle mulige andre undskyldninger er ikke okay, for det ER en prioritet og et valg at tage sin Bibel frem HVER DAG…!!!

18. maj 2018
Andreas Slot-Henriksen